Aleksander Lukic

Bar_Aleksander © Luka de Kruijf Photography
  • Nationalitysrb Servië
  • PositionCoach
  • Current TeamBAR

Beste Allemaal,

Mijn naam is Aleksandar Lukic en ben geboren op 30 oktober 1975 in Pristina, Servie. Na een aantal jaren hier gewoond te hebben, zijn wij met de familie verhuisd naar het noorden van Servie (Pancevo). Elke sporter in Servie, begint zijn/haar sport carriere met 3 x 3 Basketball. Een basketballer, voetballer, handballer of volleyballer spelen samen om te werken aan zijn/haar emoties, doorzettingsvermogen en prestatiedruk. Zo leert een ieder van elkaar om er uiteindelijk achter te komen wat je nodig hebt om topsporter te worden.

Op 13-jarige leeftijd ben ik serieus gaan basketballen in Pancevo. Na een aantal jaren gespeeld te hebben bij Mladost Pancevo, begon mijn profcarriere bij Dinamo Pancevo. Na deze periode heb ik een ander contract getekend voor Fagar Kosovo Polje. Mijn militaire dienstplicht zorgde ervoor dat ik een tijdelijke pauze moest nemen. Het basketbal kwam even op een laag pitje te staan. Na deze periode moest ik mijn tijd inhalen en studie afmaken als Leraar Lichamelijke Opvoeding. 

In 2001/2002 heb ik bij Rotterdam Basketbal Heren 1 een contract getekend, uiteindelijk is dit een periode geworden van 5 jaar. Naast dit, heb ik ook clinics gegeven op basisscholen in Rotterdam. Na mijn tijd bij Rotterdam Basketbal ben ik gaan werken op het Albeda College in Maassluis. Daar heb ik les gegeven als leraar LO en Basketbal training gegeven in de vorm van fundamentals aan kinderen van Rotterdam Basketbal. Sinds 2007 ben ik werkzaam op het Thorbecke College als High School/Topsport Basketball trainer en LO docent. Ik doe dit met veel plezier, ik zie mijn talenten zich ontwikkelen tot de topsporters, die ze graag willen zijn.

Met de juiste werkhouding (90% hard werken en 10% talent), plezier en discipline kan je je doel bereiken. 

Groeten,

Aleks

 

BAR_aleksander