Faizal Pasaribu

  • Nationalityned Nederland
  • PositionTrainer
  • Current TeamBAR

Faizal Pasaribu - Basketball Academy Rotterdam

Geboren op 11 juni 1978 te ‘s-Hertogenbosch

Dag allen,

 

Mijn naam is Faizal Pasaribu. Ik ben 42 jaar oud en vader van Kaj (7). In het dagelijks leven ben ik docent op een ROC en basketballtrainer, onder andere bij BAR MU 14. Op 16 jarige leeftijd behaalde ik mijn Trainer A en leerde ik van Cor van Esch het vak van training geven. Vanaf dat moment heb ik altijd met veel plezier teams getraind, van beginnersgroepen tot senioren eredivisie.

 

In 2013 heb ik mijn kans gewaagd om als basketballcoach in Duitsland aan de slag te gaan bij Heidenheim an der Brenz. Van mijn hobby mijn beroep maken! In de drie jaar daar heb ik ontzettend veel geleerd over functioneel trainen en bewegen en heb ik stage gelopen bij verschillende toptrainers, maar werd ik zelf ook talentcoach voor de staat Baden-Württemberg.

 

In 2016 besloot ik na een ‘oranje zomer’ als assistent van coach Meindert van Veen bij de u16 dames (3e in de B-dvisie) om weer naar Nederland te komen. Ik kwam terecht bij Lekdetec Bemmel. Als assistent van coach Hakim Salem mocht ik ervaren hoe een team van talenten de beste van Nederland werd.

 

Mijn specialiteit in jeugdtraining is het overbrengen van passie voor de sport. Belangrijk vind ik dat de jeugd veelzijdig beweegt en leert te sporten met propere technieken, zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen benaderen. Bij een onafhankelijke academy als BAR hoop ik veel spelers te inspireren!

 

Met vriendelijke groet,