Gabrielle van den Bosch

© Luka de Kruijf Photography
  • Nationalityned Nederland
  • PositionTrainer
  • Current TeamBAR

Mijn naam is Gabrielle van den Bosch, ook wel Bell genoemd. Ik ben 26 jaar en geboren in Den Helder, 4 jaar in Nijmegen gewoond en in 2016 verhuisd naar Rotterdam. Ik heb de studie sport en bewegen (CIOS) afgerond in 2016.

Ik speel zelf op eredivisie niveau bij CBV Binnenland dames 1 in Barendrecht. Mijn basketbal carrière is begonnen in Den Helder op 5 jarige leeftijd. Hier heb ik altijd in de jeugd gespeeld en later ook in dames 1. Op mijn 17e ben in vertrokken naar Nijmegen om daar te spelen voor Lekdetec.nl. Daar heb ik 4 jaar gespeeld en toch wel het mooiste kampioenschap ooit binnen gehaald. Wij speelden de finale van de play-offs in een best of 7 serie. Wij kwamen 3-0 achter maar wisten de wedstrijden daarna toch te winnen. Uiteindelijk hebben wij het kampioenschap gewonnen met 3-4. In 2016 verhuisde ik naar Rotterdam en kwam bij CBV Binnenland terecht.

Het eerste jaar dat ik bij CBV Binnenland speelde, ging ik ook training geven en coachen bij de meiden van U10/U12. Dat jaar daarna werd ik gevraagd of ik het U16 team 2e divisie wilde coachen. Dat was best een grote stap van U10/U12 naar U16 op het hoogste niveau. Ik heb ook nog een jaar als assistent-coach bij Lisa van den Adel op de bank gezeten. Afgelopen seizoen heb ik besloten om geen team te coachen, omdat ik het erg druk vond. Zelf werk ik in de kinderopvang en maak ik soms lange dagen. Dan is het altijd haasten en gedoe, dus heb ik even voor de rust gekozen.

 

In 2008 werd ik geselecteerd voor het Nederlands team, dat was mijn eerste jaar U16. Het Europese kampioenschap werd gespeeld in Bulgarije. Mijn 2e jaar Nederlands team was in Tallinn, Estland. Daar werd ik/mijn team Europees kampioen in de B-divisie. De zomer daarna ging ik mee met het U18 team. Wij werden 2e in Roemenië en dat betekende, dat wij gingen promoveren naar de A-divisie. Ook in 2011 was het Europese kampioenschap in Roemenië. Wij werden dat jaar in de A-divisie 5e. Mijn laatste jaar in de jeugd was ook mijn laatste EK. Dit was georganiseerd in Turkije. Helaas hadden wij niet de beste resultaten wij eindigde op de 10e plek.

Ik werd aan het begin van het seizoen benaderd door Ron Baan met de vraag of ik interesse had om trainen te geven bij de Basketball Academy Rotterdam. Het is onwijs leuk om een onderdeel te zijn van de ontwikkeling van de talentvolle jongens en meiden.