Marvin Cossee

Luka de Kruijff Photography
  • PositionHoofd trainer
  • Current TeamBAR

Toen ik 8 jaar oud was, heb ik basketbal ontdekt en het spel heeft mij nooit meer losgelaten.
22 jaar heb ik met veel passie en plezier op verschillende niveau’s gespeeld. Daarna ben ik gaan coachen.

Mijn allereerste ervaringen hierin heb ik opgedaan bij Westlandstars in s’-Gravenzande. Daar ben ik begonnen met training geven en coachen van de jongens U22 en heren 1. In deze periode ben ik tevens gestart met het coachen van de jongens U14 voor Rayon West / Regio Selectie Rotterdam.

Bij Rotterdam Basketbal ben ik verantwoordelijk geweest voor de jongens U18 en medeverantwoordelijk voor het U24 DTL team. Ook bij het eerste team van Rotterdam, wat toen de naam Forward Lease Rotterdam droeg, ben ik twee jaar lang actief geweest als Video Assistent-Coach. Het waren mijn hoofdtaken de scouting te verzorgen en video analyses voor het team te maken.

Het meest trots ben ik op de zilveren mediale die wij met het U16 team gewonnen hebben op het Europees kampioenschap 2017 in Bulgarije. Een goed en sterk bezet toernooi en voor mij een onvergetelijke ervaring en een enorme bron aan inspiratie. Het laatste seizoen ben ik actief geweest in Dordrecht. Een veel bewogen jaar waar het heren 1 team in de DBL ging spelen onder de naam Dutch Windmills en ik verantwoordelijk was voor het nieuwe U21 DTL team. Het komende seizoen ben ik headcoach van MU 22 Rotterdam Basketbal, die speelt in de Dutch Talent League.

De jeugd is de toekomst en het geeft mij altijd enorm veel energie om samen met jonge enthousiaste speelsters en spelers te werken aan hun basketbal toekomst. De Basketball Academy Rotterdam is zo’n plek waar dit mogelijk is en voor mij zeker geen onbekend terrein omdat ik in het verleden al eerder als coach voor de Academy actief ben geweest. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om met deze fantastische staff te werken en gezamenlijk de spelers en speelster van de Academy te helpen naar de volgende stap in hun ontwikkeling als speler en als mens.