Paul Silvester

  • Nationalityned Nederland
  • PositionBestuur
  • Current TeamBAR

Reeds op de middelbare school had basketball mijn aandacht door mijn LO docent dhr Terra. Toch koos ik in eerste instantie voor het onvermijdelijke voetbal. Ik speelde aanvankelijk in de jeugdselectie en later in de hoofdmacht van XERXES. Door een hardnekkige liesblessure switchte ik noodgedwongen naar het basketbal. Ik speelde eerst voor Squirrels in Berkel en later voor Waterdragers te Nieuwerkerk a/d IJssel. Bij Waterdragers heb ik van 1995 tot 2010 de functie van voorzitter vervuld. Naast deze bestuursfunctie was ik tevens speler van Heren 1.

In 1994 behaalde ik mijn scheidsrechters D diploma en één jaar later mijn spelregeldocent NBB diploma. Vanaf die tijd was het één en al basketbal, dat mijn leven op een zeer aangename wijze beheerste. Ik ging naast mijn voorzitterschap bij Waterdragers, F (BS2) & E (BS3) scheidsrechterscursussen geven in Rayon West. Mijn netwerk binnen het basketball werd daardoor zeer groot, omdat ik kind aan huis werd bij de diverse verenigingen van Rayon West. Daarnaast floot ik met veel plezier wedstrijden in het Rayon en (later) landelijk. Tevens coachte ik Heren 1 en later Dames 1 van Waterdragers.

Mijn baan als leerkracht basisonderwijs eiste vanzelfsprekend ook de nodige aandacht, maar zelfs daarin werd door mij het basketbal geïntegreerd op verschillende manieren. Aandacht voor basketbal tijdens de gymnastieklessen, deelname aan basketbal-toernooien met schoolteams, het bezoeken van eredivisie-wedstrijden van Rotterdam Basketball met ouders en kinderen etc.

-In 2017 werd ik benaderd door Paul de Vos. Hij vroeg mij of ik interesse had om Basketball Academy Rotterdam bestuurlijk gestalte te geven.  Ik had daar wel oren naar en houd mij sindsdien bezig met het verder ontwikkelen van talentvolle jeugd binnen de regio ZuidHolland, Utrecht & Zeeland. Daarnaast ben ik ook tot het bestuur van Zeeuw & Zeeuw Feyenoord Rotterdam toegetreden.

Ik heb 3 prachtige volwassen dochters: Layla, Valentina(tweeling) & Jamilla & drie kleinkinderen. IsaiahSienna & Luca (tweeling) en geniet vooral door hen, volop van het leven.

 

 

PROUD 2B PART OF TEAM – BASKETBALL ACADEMY ROTTERDAM

BAR staf