Robert Brandon

BAR_Robert © Luka de Kruijf Photography
  • Nationalitysur Suriname
  • PositionTrainer
  • Current TeamBAR

Hallo allen,

Mijn naam is Robert Brandon. Ik ben 56 jaar en geboren in Suriname. Ik woon samen en heb 2 dochters. Ik ben rond mijn 11e begonnen met basketballen in Suriname op een buitenpleintje. Wij hadden geen hal/gymzaal zoals hier in Nederland. Gewoon op een asfalt veldje. Wedstrijden werden wel in de sporthal gespeeld. Op mijn 12e kwam ik richting Nederland waar ik al snel weer ging basketballen bij de lokale vereniging in Maassluis “The Green Eagles”.

Omdat ik het spelletje zo leuk vond, wilde ik meer doen dan alleen spelen. Op mijn 16e heb ik aangegeven bij mijn club, dat ik best een team best zou willen trainen en eventueel coachen. Die kreeg ik vervolgens ook toegewezen: jongens C1 (tegenwoordig U14). Het trainen en coachen vond ik wel wat en ik ging mij hierin verdiepen door naar verschillende trainingen te gaan kijken en naar clinics en cursussen te gaan.

Gedurende mijn coach periode heb ik van jeugd tot senioren teams training gegeven. Werken met jeugd vind ik het leukst. Zo kan ik mijn ervaring en enthousiasme voor het spelletje delen met de jongeren waar ik me soms maar al te goed in herken.

Een aantal jaren geleden werd ik door Kees Brugman benaderd om samen de regio selectie van Rotterdam te begeleiden wat ik tot op heden (nu de BAR) met plezier doe. Momenteel coach ik bij Rotterdam Basket eredivisie MU 18-1 en ben ik zoals hierboven aangaf trainer bij de BAR.