Ron Baan

BAR_ron © Luka de Kruijf Photography
  • Nationalityned Nederland
  • PositionTrainer
  • Current Team8 Ron Baan, BAR
  • Past Teams8 Ron Baan

Mijn naam is Ron Baan, 63 jaar en ik ben vanaf mijn twintigste begonnen met basketball. Al heel snel besmet met het basketball virus begon ik met wat trips naar NBA wedstrijden en daarna al snel begonnen met trainerscursussen.

Na de diverse diploma’s heb ik seniorenteams getraind en gecoacht maar mijn duidelijk voorkeur gaat uit naar jeugdbasketball. Bij mijn vereniging CBV Binnenland train en coach ik al jaren in de jongensafdeling (U18/U16).

Ben zeer gedreven en vind het top om de jeugd op te leiden en vooral ook om te zorgen dat ze plezier in het spelletje houden. Geen van A naar B patronen maar spelers moet zelf oplossingen zien te vinden voor de diverse spelsituaties.

Momenteel coach ik de Binnenland U16 dat in de hoogste landelijke klasse uitkomt en ben ik headcoach van BAR waar ik met veel plezier, samen met de andere coaches, de spelers/sters de basketball fundamentals wil bijbrengen cq verbeteren. En natuurlijk hoop ik dat spelers/sters via de BAR kunnen doorbreken richting de nationale teams.

Basketball is een sport die zich blijft ontwikkelen en door zelf clinics te bezoeken en wedstrijden te kijken en niet te vergeten met andere coaches te praten en ook internet af te zoeken voor bruikbare trainingsstof/tips probeer ik mezelf ook te blijven ontwikkelen.

BAR_ronbaan