Tjall de Vaal © Luka de Kruijf Photography

Tjall de Vaal geselecteerd voor ORANGE LIONS ACADEMY (OLA)

BAR talent Tjall de Vaal heeft onlangs te horen gekregen, dat hij definitief geselecteerd is voor de Orange Lions Academy, kortweg OLA genoemd.

Saillant detail is, dat Tjall het jongste talent is, ooit geselecteerd. Tjall is momenteel 15 jaar en zal op 21 januari 2021 pas zijn 16e verjaardag gaan vieren. Tjall speelt momenteel in U16 -1 van Rotterdam Basketball en is sedert 2 jaren verbonden aan de Basketball Academy Rotterdam.

Het komende seizoen zal Tjall spelen met een dubbele licentie. Allereerst gaat hij natuurlijk met OLA meespelen in de Dutch Talent League – U22 competitie. Vanzelfsprekend zal zijn rol in eerste instantie bescheiden zijn, mede omdat in dit team het crème de la crème van de Nederlandse talentvolle jeugd speelt en hij hiermee als jongste telg zal moeten concurreren. Bovendien zal Tjall het komend seizoen voor Rotterdam Basketball U16 – 1 & U18 -1 gaan spelen.

In september zal Tjall zich intern in Amsterdam vestigen en de LOOTschool Thorbecke Rotterdam Topsport verruilen voor LOOTschool Caland Lyceum Topsport te Amsterdam. Daar zal hij ook zijn oude teammaatje Dante Matos (oud BAR speler) opnieuw ontmoeten. Dante maakte de overstap naar OLA één jaar eerder.

Tjall heeft dit seizoen reeds trainingen bij de OLA bijgewoond, maar door het Coronavirus wordt er momenteel alleen virtueel getraind. Hij laat ons weten er ongelooflijk veel zin in te hebben en uitermate gemotiveerd te zijn om zich verder te ontwikkelen.

Wij als BAR zijn apetrots en wensen Tjall alle suc6 het komend jaar bij OLA & Rotterdam Basketball toe en hopen dat hij aan het begin staat van een voorspoedige & succesvolle basketball carrière.

Paul Silvester, voorzitter Basketball Academy Rotterdam


Foto: ©Luka de Kruijf Photograpy