Visie en organisatie

BAR logo

In Rotterdam heet het RTC: Basketball Academy Rotterdam (BAR). Onze Academy opereert onafhankelijk van verenigingen en heeft een centrale functie voor de talenten in de provincie Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. De BAR is één van de vier door de NBB & NOC-NSF erkende opleidingsinstituten.

De BAR wordt financieel ondersteund door Rotterdam Topsport en is onderdeel van de Stichting Rotterdam Ondersteuning Basketbal. Deze laatste stichting is onder andere ook verantwoordelijk voor het eredivisieteam van Feyenoord Basketball.

Onze selecties

De BAR kent drie groepen: 1. Jongens U 14 2. Jongens U 16 3. Meisjes U 16 Alle deelnemers trainen en spelen competitie bij hun eigen vereniging. De trainingen bij de BAR vormen een aanvulling op de activiteiten bij de eigen club. Daarom ligt het accent van de trainingen bij de Academy op fundamentals, schottrainingen en spelinzicht.

Ons doel

Het algemene doel is om talenten extra trainingsfaciliteiten te bieden waardoor ze zover mogelijk komen in hun basketbalontwikkeling; het specifieke doel is de talenten te laten doorstromen naar OLA (Orange Lions Academy) en naar de nationale jeugdteams. Om die reden houden de bondscoaches nauw contact met de BAR en komen zij regelmatig langs.

Wij promoten een schoolcarrière aan de middelbare school TVO Thorbecke, waardoor het mogelijk is om naast de middag- en weekendtrainingen ook twee ochtenden, onder schooltijd, basketbaltraining te krijgen. 

Onze trainers

De trainers komen van verschillende verenigingen uit de regio. Hun namen zijn: Gabriëlle van den Bosch, Robert Brandon, Kees Brugman, Ruben Erkelens, Carlo Falchi, Zjelko Maric, Aleksander Lukic. & Ron Baan. Hoofdcoach is Marvin Cossee. Paul Silvester is bestuurlijk verantwoordelijk.

Onze locaties

Trainingslocaties zijn, naast TVO Thorbecke, het Topsportcentrum Rotterdam (woensdag en vrijdag), (en op zondag) de Driesprong in Barendrecht, de Zevenkampse Ring en de Alexanderhal.